сряда, 6 април 2011 г.

Гърди - Повдигане на щанга от тилен лег


Тип: Силово

Основна мускулна група: Гърди

Други мускулни групи: рамене, трицепс

Оборудване: Щанга

1. Легнете по гръб върху равна лежанка. Използвайте среден по широчина хват (предмишницата трябва да е под ъгъл от 90 градуса спрямо горната част на ръката в средата на движението) за да повдигнете щангата от стойката и задръжте ставите на лактите заключени. Това е Вашата стартова позиция.

2. От стартова позиция вдишайте и започнете да сваляте щангата бавно надолу докато тя докосне средата на гръдния Ви кош.

3. Малко преди щангата да е стигнала до най-ниската си точка започнете да мислите за нейното избутване. След кратко докосване на гърдите Ви започнете да избутвате щангата към изходна позиция докато издишвате. Максималната горна точка на щангата трябва да бъде малко преди стартовата позиция, така че ставата да не бъде заключена. Съсредоточете се избутването да става с гръдните мускули. В иделният случай спускането на щангата трябва да става 2 пъти по-бавно от колкото избутването й.

4. Повторете движението определен брой пъти.

5. След приключване поставете щангата обратно на стойката

Внимание:

Ако сте начинаещ е препоръчително да използвате партньор, който да Ви наблюдава. Ако нямате такъв увеличавайте тежестта постепенно. Също така, спазвайте точната траектория на движението. Щангата трябва да докосва средата на грудния Ви кош и никъде другаде.

Контролирайте щангата през цялото й движение и не позволявайте тя да отскача от гърдите Ви.

Няма коментари:

Публикуване на коментар